Bize Ulaşın0850 305 74 55

Haberler

17/03/2021
Sporcular için su tüketimi

Yeterli su tüketimi daha fazla performans ve daha fazla başarı demektir.

İnsan vücudunun yarıdan fazlasının su olduğunu düşünürsek, vücudun su dengesini korumak, hücrelerin yaşamsal faaliyetlerinin vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi için son derece önemlidir.

Sporcularda kaybedilen sıvının en kısa zamanda yerine konması; sakatlanmanın önlenmesi, kas ağrılarının gecikmesi, yorgunluğun geciktirilerek performans arttırılması açısından önemlidir.

Vücudu toksinlerden arındırmak ve vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla, dışkıyla, terle ve solunumla toplamda yaklaşık 2,5 litre su kaybedilmektedir. Bu miktar sporcular için daha fazladır.
Sporcular İçin Alacakları Suyun Miktarı ve Zamanı

Egzersizden 2-3 saat önce 400-600 ml, egzersizden 30 dakika önce 500 ml ve egzersiz sırasında her 15-20 dakika aralıklarla 150-350 ml su tüketilmelidir. Egzersiz sonrasında her ½ kg kayıp için 450 ml serin su tüketilmelidir. Artan vücut sıcaklığının dengelenmesi ve daha hızlı emildiği için serin su tercih edilmelidir. Egzersiz sonrası suyun miktarında bir diğer kriterde idrarın rengidir. İdrarın rengi açık oluncaya kadar sporcunun su içmesi önerilir. İdrarınızın rengi çok koyu ve kokusu ağırlaşmışsa asitlenmeniz yüksek demektir.
İçilecek Sıvının Özelliği Nasıl Olmalıdır?

Kısa süren egzersizler için sadece su içmek yeterli olacaktır. Sporcu içecekleri 60 dakikadan uzun süren dayanıklılık egzersizlerinde tercih edilmelidir. Çünkü, bileşimindeki karbonhidrat vücudun glikojen depolarının yenilenmesine, içerdiği elektrolitler ile sıvı dengesi ve ısı düzenlenmesine katkı sağlar. Sporcunun içeceği %6-8 oranında karbonhidrat içermelidir. Aşırı şekerli içecekler su emilimini geciktirir.

Sağlık su Aydos yaylası ormanlarının zirvesinden 'Doğal Mineralli Su' kaynaklarından el değmeden getirilerek Ankara Çubuk ilçesinde yer alan dolum tesislerimizde son teknolojik makinalar ile ambalajlanarak üstün lezzet ve mineral yapısı ile müşterilerimizin kullanımına sunulmaktadır.
BİZE ULAŞIN
Aşağı Çavundur Mah. Küme Evleri Su Fabrikası No:334 Çubuk/Ankara
0850 305 74 55 info@sagliksu.com.tr
© 2021 Tüm Hakları Saklıdır | Sağlık Su Bir Hansu Kuruluşudur.